Reis naar Marokko: het land van 1001 nachten

Marokko is een van de meest gevarieerde landen als het gaat om vakantie. Je kunt er van alles ontdekken: cultuur, eten, architectuur, winkelen, landschappen en uitrusten op het strand. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis naar Marokko!

medina-reis-naar-marokko
Medina Marrakech

Praktische informatie over een reis naar Marokko

Eerst nog even wat handige informatie, voordat we je meenemen op reis naar Marokko. Marokko ligt in Afrika. In nog geen 4 uur vliegen kom je aan in de hoofdstad Marrakech en meteen in een andere wereld. Ga je in de zomer reizen naar Marokko? Dan is in Marokko 1 uur vroeger. Houd er rekening mee dat het weer in Marokko verschilt per gebied.

De magische wereld van Marokko

Marokko kent te veel mooie gebieden om op te noemen. Wij hebben een paar van de mooiste plekken (van Noord naar Zuid) op een rijtje gezet: 

  • Tanger: ligt aan de Noordkust. Het is een gezellige stad waar modern en traditioneel elkaar ontmoet. Waarom je Tanger niet moet overslaan? De grotten van Hercules. Legende doet zeggen dat Hercules hier uitrustte. In de grotten heb je prachtig uitzicht op de Straat van Gibraltar.
  • Chefchaouen: wordt de blauwe parel van Marokko genoemd en dit is niet voor niks. Dit schattige bergdorpje ligt tussen twee bergen in. Hier is bijna alles blauw geverfd: van de huizen tot de poorten. Een must op je lijstje als je reist naar Marokko. De reis er naar toe is alleen al de moeite waard.
  • Fez: de oudste koningsstad van Marokko. Bezoek hier de binnenstad of bijvoorbeeld de koranschool Medersa Bou Inania. Vanuit Fez kan je goed doorreizen naar de Sahara. Dit duurt wel zo’n 8 uur, maar de landschappen in Marokko maken dit minder lang. Wanneer je naar de Erg Chebbi woestijn gaat, kun je overnachten in luxe tenten en slapen onder de sterrenhemel. Overdag kan je kameelrijden of quadrijden door de woestijn.
  • Marrakech: een reis naar Marokko is niet compleet zonder Marrakech te bezoeken. Je waant je in de medina (de oude binnenstad) meteen in een sprookje. Bij de markt verdwaal je door de smalle straten in de doolhoven tussen alle mooie spullen: van kleden tot eten. Alles is er te vinden. Het lijkt alsof de tijd er even stil heeft gestaan: ezels worden nog gebruikt als pakezels en de mooie kleurrijke traditionele gebouwen. 
  • Plan vanuit Marrakech een bezoekje aan Ait-Ben-Haddou. Na een rit door het Atlasgebergte kom je aan in de mooiste Kasba van Marokko. Waarschijnlijk herken je het al door de vele films die hier zijn opgenomen, denk bijvoorbeeld aan de Gladiator. Heel indrukwekkend!
  • Rabat: is de hoofdstad van Marokko en kan je natuurlijk niet overslaan als je een reis maakt naar Marokko. Deze eeuwenoude stad is 1 van de 4 koningssteden. Het is er minder druk qua toerisme, maar dit maakt de stad niet minder bijzonder om te bezoeken. Ga hier bijvoorbeeld naar de Hassantoren. Wat ooit een van de grootste moskeeën in de wereld moet worden, is door het overlijden van de initiatiefnemer en een aardbeving niet meer geworden dan een onafgemaakte toren.
Reis-naar-Marokko-tanger

Er zijn nog veel meer mooie steden en dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo zie je maar dat reizen naar Marokko zeker de moeite waard is!

Reizen met kinderen is niet altijd even gemakkelijk. Wil je meer van Marokko ontdekken? Maandelijks ontvangen je kinderen een box gevuld met alles om iedere maand een nieuw land te ontdekken. Onze reis start in Marokko, bekijk deze box hier.