De wereld zit vol met mooie culturen. Vaak denken we hierbij aan prachtige plaatsen en heerlijk eten! We willen nog wel eens de prachtige muziek vergeten. Want ook muziek heeft een sterke invloed op onze belevingen en mooie herinneringen. Daarom hebben wij een aantal populaire liedjes voor je op een rij gezet, die je al kan horen bij het lezen van de titel.

Despacito

Dit liedje ken je vast! Het was een grote zomerhit in 2017. Het nummer is van Justin Bieber, Luis Fonsi en Daddy Yankee. Het liedje was overal te horen, op de radio, op het strand met je vrienden en het bracht iedereen in een geweldige zomersfeer. Om even een indicatie te geven, het nummer werd ruim 4,6 miljard keer gestreamd binnen 6 maanden tijd. Dat is meer dan de helft van de wereldbevolking in 2017! Despacito betekent ‘langzaam’ in het Spaans en het gevoel dat je krijgt bij dit heerlijke nummer sluit hier perfect op aan. 

populaire liedjes - despacito
populaire liedjes - shape of you

Shape of you

Ook dit is een klassieker. Shape Of You van Ed Sheeran. Het nummer werd uitgebracht in het begin van 2017 en viel ontzettend goed in de smaak. Sterker nog; het nummer heeft 3 miljard streams op Spotify. Dit is een record en Ed Sheeran is dan ook de eerste die dat voor elkaar heeft weten te krijgen. Shape Of You is het eerste nummer van zijn album dat toen uitkwam, genaamd ‘Divide’, dat verder met nog meer populaire liedjes is gevuld. Denk hierbij aan de nummers ”castle on the hill’ en ”perfect”. Ohja, je kan hier de videoclip zien! Het nummer is zeer vrolijk en gaat (zoals de meeste nummers uiteindelijk) over de liefde. Écht een nummer waarbij je niet stil kan zitten. 

Populaire liedjes: Bohemian Rhapsody

Wie kent dit nummer nou niet?! Dit is al jaren lang één van de populairste liedjes ter wereld. Het heeft namelijk al 23 keer op de eerste plek gestaan in de Top 2000. De Top 2000 is een lijst vol met de meest populaire liedjes van de Nederlandse stemmers. Dat is natuurlijk een prestatie op zich, daarnaast is het ook het derde meest verkochte CD aller tijden met ruim 2,62 miljoen kopieën. Het nummer is van de populaire band: Queen. Het lijkt maar niet vaak genoeg gehoord te kunnen worden, want ook weer in 2021 is het op plek nummer één van de Top 2000 binnen gekomen. Een waar meesterwerk, waar we met zijn allen nog lang van mogen genieten. 

populaire liedjes - bohemian rhapsody

Dit was hem alweer! Wat is jouw lievelings liedje?

We vergeten nog wel eens dat muziek prachtige herinneringen oproept aan onze reizen. Het is met kinderen is het niet altijd even gemakkelijk om de wereld te ontdekken. Met Unbox The World hoef je gelukkig niet de deur uit om reisjes rond de wereld te maken. Elke twee maanden ontvang je een avontuurlijke themabox waarin een nieuw centraal staat. Door te lezen, koken, proeven, knutselen en te doen leren je kids alles over het land en diens cultuur. Probeer nu zelf een box uit met 50% korting vanaf €12.97!