Ontdek Japan met deze 10 leuke feitjes!

Ontdek Japan vandaag nog! Wij van Unbox The World houden ervan om nieuwe dingen te leren over de wereld. Het is dan ook ons doel om zoveel mogelijk over de wereld te leren aan jou en je kids! Wij nodigen je graag uit om verder te lezen en 10 leuke weetjes over Japan te leren.
weetjes japan

Ontdek Japan en hun eetgewoonten

  • Wist je dat Japanners dol zijn op snoep en frisdrank. Er staan zo’n 5,5 miljoen snoep- en frisdrankautomaten in Japan. Je vindt ze overal in steden, bossen en skipistes. 

  • Wist je dat één van de meest gegeten gerechten wereldwijd is begonnen als streetfood? Dankzij de rijke variatie aan vis en de ambachtelijke houding van Japanners, is sushi uitgegroeid tot een delicatesse die wordt gegeten over de hele wereld. Ontdek nog meer Japanse streetfood om zelf te maken!

  • Nog een leuk feitje; in Japan worden vierkante watermeloenen gekweekt. Elk jaar worden er ongeveer 250 vierkante watermeloenen geoogst. Voor zo een bijzonder gevormde vrucht is er elk jaar dan ook veel aandacht vanuit de pers. Even een stukje proeven is nog niet zo makkelijk, er is namelijk veel meer vraag dan aanbod.

  • Zoals je misschien al hebt gezien in de themabox van deze maand, eten Japanners met stokjes. Elk jaar worden ongeveer 24 miljard eetstokjes gebruikt in Japan! Kan jij al met stokjes eten?

Een paar leuke feitjes over het land zelf en de inwoners

  • Wist je dat Japan ontzettend veel eilanden heeft. Totaal zijn het er ongeveer 6.852! Veel van deze eilanden zijn onbekend. De vier grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. De hoofdstad Tokyo ligt op het eiland Honshu. 

  • Wist je dat er elk jaar ongeveer 1.500 aardbevingen plaatsvinden in Japan? Gelukkig zijn de meeste niet zo heftig. Het is niet ongewoon als er een aardbeving van 4 tot 6 op de schaal van richter wordt gemeten. 

  • Een ander leuk feitje over Japan is dat Japan ontzettend veel inwoners heeft die boven de 100 jaar oud zijn. Dit zijn er ongeveer 86.000! Het grootste gedeelte hiervan is vrouw, namelijk 88%. De oudste nog levende persoon op aarde is ook een Japanner en is op het moment 118 jaar oud.

Hieronder nog 3 leuke feitjes over Japan

  • Waarschijnlijk wist je dat iedereen steeds meer op zijn telefoon zit. In Nederland is bijna geen enkele telefoon waterproof, maar in Japan is dat aantal ongeveer 90%. Waarom is dat zo? Japanners gebruiken hun telefoon namelijk graag onder de douche.

  • Wist je dat er speciale treinen in Japan zijn die hoge snelheden tot wel 330 km/u kunnen halen? Deze treinen heten ‘’Shinkansen’’ en hebben totaal al ongeveer 12 miljard mensen vervoerd. De treinen stoppen maximaal 50 seconden bij een station. Om te zorgen dat iedereen op tijd in kan stappen heb je speciale conducteurs die iedereen naar binnen duwen; ook wel ‘’pushers’’ genoemd.

  • Wist je dat er In Japan drie verschillende schrijfstijlen zijn? Dit zijn: Kanji, Hiragana en Katakana. Japans leren is daarom ook nog niet zo makkelijk. En er wordt gezegd dat Nederlands een lastige taal is 😉

Dit was hem dan, laat ons vooral even weten wat jou het meeste verbaast! We zijn altijd nieuwsgierig naar leuke feitjes over de wereld: Wie weet zie je jouw weetje wel verschijnen in een volgende blog. Wil je in de tussentijd nog meer leren over Japan? Ontdek Japan samen met Unbox The World! We hebben een hele mooie reis naar Japan samengesteld