Van schitterende eeuwenoude steden in het Oosten, tot aan splinternieuwe metropolen in het westen; De wereld kent talloze prachtige steden. Omdat niet iedereen de tijd en de middelen heeft om deze steden allemaal te bezoeken, vind je hier een aantal van de mooiste steden van de wereld op een rijtje. Om het een beetje bijzonder te maken, is er een selectie gemaakt van steden waar je misschien niet dírect aan zou denken.

Jaipur, India.

Deze prachtige stad is zo’n 300 jaar geleden gebouwd en staat ook wel bekend als de roze stad van India. De stad, die te vinden is in het Noorden van India, is gebouwd in opdracht van een toenmalige Maharadja, ofwel heerser. De bevolking in nabijgelegen steden nam toe in omvang, waardoor het nodig was om een nieuwe stad te bouwen. Momenteel wordt de stad bewoond door zo’n 3 miljoen inwoners en worden de historische bezienswaardigheden door vele toeristen bezocht. Zeker een aanrader dus om naar de roze stad van India af te reizen en een kijkje te nemen naar de eeuwenoude forten!

Bergen, Noorwegen.

Deze adembenemende stad kan zo op een ansichtkaartje, nietwaar? Bergen is momenteel de tweede grootste stad van Zweden, maar was tot ongeveer 1830 zelfs de grootste stad van Noorwegen, voordat Oslo dit werd. In de tijd van de Vikingen was Bergen een handelcentrum waar diverse landen naar toe kwamen om goederen te ruilen. Het handelen zijn ze daar niet verleerd; Bergen heeft één van de grootste markten van Noorwegen waar van alles te kopen valt. Als je toch in de buurt bent moet je zeker een kijkje nemen naar de hanzekade Bryggen. Deze bezienswaardigheid staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker de moeite waard.

Één van de mooiste steden van de wereld: Luang Prabang, Laos.

Met recht; een van de mooiste steden van de wereld! Als je van natuur houdt, móet je hierheen gaan! In dit dorpje wonen circa 50.000 mensen en is de natuur nog redelijk ongerept gebleven. Voor de backpackers of natuurliefhebbers is dit uitstekend nieuws; je hoeft de deur van je verblijfplek maar uit te lopen en je kan kiezen! Kies jij voor het bekijken van de Kuang Si Waterval, het beklimmen van de Mount Phu Si, of bezoek jij het tempelcomplex van de Wat Xieng ThongDoe is gek, je kan ze ook gewoon allemaal bezoeken natuurlijk. 

Edinburgh, Schotland.

Zoek je toch een uitstapje dat wat dichterbij huis is, dan is Edinburgh misschien wel de perfecte stad om te bezoeken! De eeuwenoude stad is erg goed onderhouden na de middeleeuwen. Een rondje door de stad en je waant je zo in een ander tijdperk. Wat kun je er zo al doen?

  • In het centrum van Edinburgh vind je het kasteel van Edinburgh. Onder andere de reden waarom deze stad in het lijstje ‘de mooiste steden van de wereld’ is opgenomen. Het kasteel staat op een langgerekte heuvel, genaamd castle rockDeze heuvel is een sleutelaspect geweest voor de geschiedenis van Edinburgh, dat in het verleden veel oorlogen heeft meegemaakt. Castle Rock zorgde door de hoge ligging voor een gunstige uitgangspositie om te verdedigen.
  • Een daguitje naar Loch Ness, wie weet kom je het mythische wegen nog tegen!
  • Een ondergrondse wandeling de stad
 

Natuurlijk zijn er nog vele andere activiteiten. Momenteel is het zeer vredig in de hoofdstad van Schotland en kan je in alle rust geniet van de Harry Potter-achtige scenery.

Cartagena, Colombia.

In het lijstje van de mooiste steden van de wereld mag de prachtigde caribische stad Cartagena niet ontbreken. Deze stad werd in 1533 gesticht door Pedro de Heredia en werd gebruikt als belangrijke schakel voor de handel tussen Spanje en Zuid-Amerika tijdens het imperialisme. De plek kent echter veel meer historie. Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat deze stad circa 7000 voor christus al bewoond werd door inheemse volken. Dit is kenmerkend voor centraal- en Zuid-Amerika, dat al ver voor de Westerse beschavingen, talloze geavanceerde nederzettingen kende. Tegenwoordig is Cartagena een vibrante, kleurrijke stad met oneindig veel bezienswaardigheden. Kijk vooral even naar deze leuke blog voor leuke to-do tips!

Dit was hem alweer voor de mooiste steden van de wereld. Met kinderen is het niet altijd even gemakkelijk om te reizen om de wereld te ontdekken. Met Unbox The World hoef je gelukkig niet de deur uit om reisjes rond de wereld te maken. Elke twee maanden ontvang je een avontuurlijke themabox waarin een nieuw centraal staat. Door te lezen, koken, proeven, knutselen en te doen leren je kids alles over het land en diens cultuur. Probeer nu zelf een box uit met 50% korting vanaf €12.97!