We zijn intussen halverwege de winter en we zijn ervan overtuigd dat iedereen thuis denkt; kom maar op met die heerlijke zwoele zomer! Na maandenlang binnen vertoeven is het misschien niet al te gemakkelijk om wat te bedenken voor deze aankomende seizoenswisseling. Geen zorgen, je bent aan het goede adres! Voel je welkom en neem alvast een digitaal voorproefje voor wat inspo; Leuke dingen om te doen in de zomer. 

Zelf limonade maken

Naar de supermarkt gaan om een frisje te halen is uiteraard prima, maar echt leuk is het niet hé. Echt goede limonade smaakt altijd zoeter als je er zelf wat moeite in stopt. Maak bijvoorbeeld limonade met citroensmaak; Koop wat citroenen, kneus wat citroengras en suiker en voeg wat bruisend water toe en smullen maar! Lekker om mee te nemen naar een parkje met wat versnaperingen en een picknick mandje en de zomerse vibes kunnen de vrije loop nemen. Neem even een kijkje voor een heerlijk recept!

Leuke dingen om te doen in de zomer
leuke dingen om te doen in de zomer, voetbal

Organiseer een voetbaltoernooitje met vrienden

Actief blijven is niet alleen gezond, het is ook hartstikke leuk!  Voor de competitieve kids is er niets leuker dan een toernooitje te organiseren. Voor de ouders ook lekker gemakkelijk; maak twee goaltjes en trommel de kids uit de buurt of wat vriendjes op en tádá. Een compleet verzorgde middag voor de kleintjes. Als ouder mag je natuurlijk ook wat plezier believen, dus zet wat stoelen neer langs het veldje en moedig de kids vanaf de zijlijn aan! Niet a te boos worden, héa? Meedoen is belangrijker dan winnen 🙂

leuke dingen om te doen in de zomer, kamperen in je eigen tuin

Waarom zou je naar verre Scandinavische pareltjes van plekken gaan met prachtige uitzichten, terwijl je gewoon in je eigen tuintje kan kamperen? Het enige wat je nodig hebt is een tent, een bedje voor wat comfort en wat lekkere hapjes. Ga lekker onder de sterren liggen en geniet van de adembenemende sterrenhemel die óók Nederland te bieden heeft. In Scandinavië hebben ze dezelfde sterrenhemel, dus we zitten wel goed hier. Super voordeel, in de ochtend kan je gewoon naar je badkamer lopen om een verfrissende douche te nemen.
leuke dingen om te doen in de zomer - camperen

Start een speurtocht in een prachtig bos

Vooral voor de mensen die in de stad leven is het echt een aanrader om geregeld de natuur op te zoeken. Pas wanneer je echt even de tijd neemt om op je gemakje een lekkere wandeling te maken in een mooi bosgebied, heb je pas door wat je daarvoor al die tijd hebt gemist. In Nederland zijn er talloze prachtige bosgebieden, waarvoor het de moeite dubbel en dwars waard is om een bezoekje aan te brengen. Een persoonlijke favoriet is het bos van Elswout. Tamelijk dichtbij de bewoonde wereld, maar je waant je echt in een andere omgeving. Dé perfecte plek om even tot jezelf te komen en te genieten van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. Verstop hier en daar wat clues en neem je kids mee! Met een spannende speurtocht zijn de kids vast ook te porren voor een wandeling in de natuur.

De wereld vanaf thuis ontdekken!

In de zomervakantie is het natuurlijk heel erg leuk om de wereld en diens prachtige landen en culturen te ontdekken. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk; lees: vooral met kinderen, om dit ieder jaar te doen. Met Unbox The World brengen wij de wereld bij je thuis! Iedere twee maanden een nieuwe themabox van een nieuw themaland. Spelenderwijs leren kids de hele wereld kennen, door te lezen, leren, knutselen, bakken en te doen. Dé perfecte dagbesteding voor de kids en een ouder of een oma of opa. Start je reis hier! De allerbeste tip voor leuke dingen om te doen in de zomer!

leuke dingen om te doen in de zomer - Unbox The World

Dit was hem alweer voor leuke dingen om te doen in de zomer. Met kinderen is het niet altijd even gemakkelijk om te reizen om de wereld te ontdekken. Met Unbox The World hoef je gelukkig niet de deur uit om reisjes rond de wereld te maken. Elke twee maanden ontvang je een avontuurlijke themabox waarin een nieuw centraal staat. Door te lezen, koken, proeven, knutselen en te doen leren je kids alles over het land en diens cultuur. Probeer nu zelf een box uit met 50% korting vanaf €12.97!