Op The Grinch na zijn er maar weinig mensen die niet van een gezellige feestdag houden. Pasen, Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw; wat is jouw lievelingsfeestdag die in Nederland wordt gevierd? In andere landen zijn er nog diverse andere feestdagen die door velen uitbundig en jaarlijks weer worden gevierd. Benieuwd naar deze evenementvolle festiviteiten? Lees gauw door en kom meer te weten over de leukste internationale feestagen. 

Internationale feestdagen; Independence Day

De Verenigde Staten kunnen wel een feestje bouwen! Hoe zit het met dit relatief jonge land? De Verenigde Staten zijn in de oorsprong gevormd door Britse koloniën die aan het einde van de 16e eeuw gingen settelen in Noord-Amerika. Deze koloniën hebben nog zo’n 200 jaar onderdeel uitgemaakt van het Britse rijk, totdat ze aandrongen op onafhankelijkheid. Op 4 juli 1776 was het dan eindelijk zo ver; de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. Tot op heden wordt er op the 4th of July nog altijd een feestje gebouwd om de onafhankelijkheid te vieren. 

Internationale feestdagen Verenigde Staten
internationale

St. Patrick's Day

Vandaag is groen! Dít zou je de hele dag door kunnen zingen op St. Patrick’s Day. Het is de officiële nationale feestdag van onder andere Ierland. Het is een internationale feestdag geworden, omdat deze feestdag ook uitbundig en groots wordt gevierd in landen zoals Australië en de Verenigde Staten. Er zijn in de afgelopen eeuwen veel Ieren geëmigreerd naar bijvoorbeeld deze landen. De hele dag door zul je in een van deze landen overal mensen in het groen treffen, te vinden bij vuurwerkshows, concerten en bij de gezelligheid! Op 17 maar wordt de beschermheilige van Ierland, Saint Patrick, herdacht. Saint Patrick is een zeer interessant persoon, zeker het lezen waard! 

Internationale feestdagen; Diwali

Het is soms even lastig om in de waan van de dag stil te staan bij wat we allemaal hebben. Des te mooier als er speciale dagen toegewijd zijn om hier juist wel even de tijd voor te nemen! Diwali is een feestdag en vindt zijn oorsprong in India. Het is een speciale feestdag om te vieren dat het licht het overwint van de duisternis. Diwali betekent, afgeleid en vertaald, ‘rij van lichtjes’; de hindoes steken lichtjes aan en genieten de hele dag door van lekkere zoete hapjes en brengen de dag door met familie en geliefden. Om de feestdag echt te laten knallen; wordt er vuurwerk afgestoken. Het licht van het vuurwerk steekt in de nacht ook prachtig af tegen de donkere lucht. 

Internationale feestdagen Mardi Gras

Mardi Gras

Mardi Gras! Van dit extreem uitbundige feest heb je vast wel ‘es gehoord. Het feest wordt voornamelijk in New Orleans met toeters en bellen gevierd. Het volgende wist je allicht nog niet over deze internationale feestdag; Mardi gras betekent letterlijk ‘vette dinsdag’ en met een reden. In de tijd dat Mardi gras geïntroduceerd werd, waren er nog veel mensen die begonnen met vasten op Aswoensdag. Mardi gras werd gebruikt als dag om je helemaal vol te proppen, zodat je de vastenperiode wat gemakkelijker door kon komen. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een wereldwijd bekend fenomeen met extreem grote optochten, maskers, kostuums en kralenkettingen. heb je zin in een knalfuif en ben je toevallig in de buurt van New Orleans, dan heb je alvast een leuke optie. 

Last but not least, Oud en Nieuw

Misschien wel dé feestdag die wereldwijd het meeste wordt gevierd; Oud en Nieuw! Ook in Nederland wordt er flink uitgepakt op 31 december. Niet gek dat 1 januari dan ook een vrije dag is voor de meeste mensen; toch effe bijkomen meestal hea? Het doorgaans zuinige imago van de gemiddelde Hollander gaat niet op tijdens deze feestdag. Collectief geven wij Nederlanders zo’n 70 miljoen Euro uit aan vuurwerk tijdens Oud en Nieuw! De 31e van december is volgens de Christenen de laatste dag van het kalenderjaar. Het Chinese nieuwjaar wordt daarentegen gevierd wanneer (meestal) de tweede nieuwe maan komt na de winter wende. Welke kalender je ook gebruikt; nieuw jaar is natuurlijk om te vieren dat we met z’n allen een nieuw jaar instappen!

Welke internationale feestdagen zou je zelf willen bezoeken?

Met kinderen is het niet altijd even gemakkelijk om te reizen om de wereld te ontdekken. Met Unbox The World hoef je gelukkig niet de deur uit om de wereld te ontdekken. Elke twee maanden ontvang je een avontuurlijke themabox waarin een nieuw centraal staat. Door te lezen, koken, proeven, knutselen en te doen leren je kids alles over het land en diens cultuur. Probeer nu zelf een box uit!