Reis je mee naar Japan?

Japan blijft ons verbazen, het is een land vol mooie oude tradities en tempels, maar tegelijkertijd ook spiksplinternieuwe gebouwen. Dit geldt ook voor de Japanse stad Osaka. Dit is de bruisende stad en de culinaire parel van Japan. Reis je met ons mee naar Osaka? Beleef 10 leuke bezienswaardigheden in Osaka, Japan. P.s. deze activiteiten zijn allemaal geschikt en erg leuk voor kids!

Eerst even terug in de tijd

Voordat we gaan beginnen met de leukste bezienswaardigheden van Osaka, Japan, nemen we je eerst even mee terug in de tijd. Osaka is een van de eerste steden in Japan en heette eerst Naniwa. Het heeft zelfs een tijd gediend als hoofdstad, maar dat is niet zo gek. In die tijd werd de verblijfplaats van de keizer omgedoopt tot hoofdstad. Wat vind je nog terug vanuit de oude tijd in Osaka, Japan?

osaka-japan-kasteel

 

  • Bezoek het kasteel Osaka-jo: het kasteel van Osaka. Dit prachtige, grote en witte kasteel is gebouwd in 1583. Wat nu overgebleven is, is helaas een replica, maar bestaat nog steeds uit oude onderdelen. Vergeet niet om naar de Nishinomaru tuinen te gaan bij het kasteel!
osaka-japan-tempel

 

  • Sumiyoshi Shrine: zo’n 1800 jaar geleden werd deze heilige plek gebouwd en hiermee één van de oudste in Japan
  • Shitennoji Temple: nog steeds in gebruik door de monniken. Deze boeddhistische tempel is de oudste tempel van Japan, gebouwd in de 6e eeuw en hierdoor meer dan 1400! jaar oud.

Door naar het heden van Osaka in Japan

En nu door naar het heden, want wat heeft Osaka, Japan veel bezienswaardigheden te bieden!

  • Umeda Sky Building: dit hypermodern uitziende gebouw heeft twee torens en boven deze torens een ‘zwevende tuin’. Hier vind je onder andere bioscopen en winkels.
  • Aquarium: een van werelds beste aquarium vind je in Osaka. Extra leuk om te doen met  kids!
  • Tempozan Ferris Wheel: hebben je kids geen last van hoogtevrees? Dan is dit zeker een aanrader om een mooi uitzicht over de stad te krijgen. 
  • The Tower of the Sun: dit kunstwerk is te bewonderen in het Banpaku park. Niet alleen vind je hier dit indrukwekkende kunstwerk, maar ook musea!
  • Tsutenkaku: de eiffeltoren van Japan. Deze toren is maar liefst 103 meter hoog en is hierdoor ideaal voor als je een mooi uitzicht over de stad wilt., 
japan-weetjes

Osaka: culinaire parel van Japan

Niet voor niks staat Osaka bekend als dé culinaire parel van Japan. 

  • Dotonbori: deze wijk kenmerkt zich door de stralende lampjes van de hoge, moderne gebouwen en het kanaal dat er tussendoor ligt. Waan je hier door het lokale streetfood, winkeltjes en gezellige barretjes. Neem alvast een kijkje! 
  • De Kuromon Ichiba: ervaar het lokale eten en ga naar de Kuromon markt waar je 150 kraampjes vindt vol met o.a. vis, vlees of lekkere zoetigheden. Weet je wat hier zo fijn is? Je kunt hier ook een hapje eten.

Tip: probeer de Takoyaki balletjes van octopus of bijvoorbeeld Okonomiyaki, een soort hartige pannenkoek gemaakt van o.a. bloem, ei en kool. Heerlijke specialiteiten uit Osaka, Japan!

osaka-japan-dotonbori

Ook zo enthousiast geworden over het land van de rijzende zon? Reis met ons mee naar Osaka, Japan! Ontdek Japan met onze themabox. In deze box vinden je kids alles terug om het land te ontdekken door te knutselen, proeven, koken, lezen en meer! Bestel je box hier.