Mexico beleeft qua toerisme de laatste jaren een enorme opmars. Het aantal toeristen dat Mexico als vakantiebestemming heeft is sinds 2014 flink toegenomen. De verbeterde infrastructuur en de goedkope vliegtickets hebben hier aan bijgedragen. Maar dat zijn natuurlijk niet de enigste redenen om dit land een bezoekje te brengen. Er zijn namelijk genoeg bezienswaardigheden in Mexico die je zeker moet hebben gezien als je dit land bezoekt. Wij hebben naar onze mening de belangrijkste bezienswaardigheden in Mexico even op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden in Mexico: Cancún.

Als je aan Mexico denkt, dan denk je ook aan Cancún. Cancún is één van de meest bekende toeristenoorden ter wereld en telt 525.701 inwoners. De stad, Cancún, ligt in het meest oostelijke puntje van Mexico. Op het schiereiland genaamd, Yucatán. Cancún staat bekend om zijn toerisme en die komen daar niet zonder reden. In Cancún is het namelijk bijna altijd mooi weer. Je kunt er kilometers aan prachtige witte stranden en blauwe oceaan vinden. Een ideale samenstelling om lekker te ontspannen op vakantie. En als er genoeg ontspant is dan is er vast nog even tijd om even langs 1 van de 7 wereldwonderen te gaan. De Chichen Itza ligt namelijk op 2,5 uur rijden en dit prachtige bezienswaardigheid moet je hebben gezien. Dit prachtige bezienswaardigheid staat hierna beschreven.

Bezienwaardigheden in Mexico
Bezienwaardigheden in Mexico

Bezienswaardigheden in Mexico: Chichén Itzá.

Een van de bezienswaardighden in Mexico die moet hebben gezien als je in dit land bent is de Chichén Itzá. Chichén Itzá werd in 2007 tot 1 van de 7 wereldwonderen benoemd en staat momenteel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het was een van de belangrijkste steden van de Maya’s en die piramide van Kukucán bevindt zich hier. Deze pirmade is in de 9e eeuw gebouwd door de Maya’s en diende als tempel voor de god Kukulcan. Deze piramides bestaat uit 365 treden (zoveel dagen zitten er ook in een jaar) die verdeeld zijn over 4 kanten. De piramide is in totaal 30 meter hoog. Tijdens het lente en herfstpunt vallen de schaduwen zo, dat deze op slangen lijken. Dit is weer een verwijzing naar Kukucán. Zijn naam betekent namelijk: gevederde slang. De piramide is niet het enige bouwwerk wat zich in deze Mayastad bevindt. Deze bezienswaardigheid in Mexico kan je dus niet aan je laten ontgaan.

Bezienswaardigheden in Mexico:
Dia de los Muertos.

Ondanks dat de naam ‘Dia de los Muertos’ (dag van de doden) nogal grimmig overkomt is dit een belangrijke feestdag binnen Mexico. Op deze feestdagen, 1 en 2 november, wordt er gevierd om weer in contact te komen vrienden en familieleden die overleden zijn. Families maken offers in de vorm van eten, drank, bloemen om op deze manier de overledenen te eren. De feestdag gaat al eeuwen terug en is oorspronkelijk een feest van de Azteken. Uiteindelijk is het feest van de Azteken gemixt met een feest van de Katholieken. Dit gebeurde toen de Spanjaarden het Katholicisme en de bijbehorende tradities met zich mee namen naar Mexico. Op Dia de los Muertos wordt de ”dood” gevierd. Deze feestdag kun je groots vieren in Mexico-Stad, waar enorme parades worden gehouden. Een prachtige bezienswaardigheid in Mexico die je zeker niet mag missen.

Bezienswaardigheden in Mexico
Bezienswaardigheden in Mexico

Bezienswaardigheden in Mexico:
Mexico Stad.

Mexico stad is niet alleen de hoofdstad van Mexico, maar ook tevens een van de grootste steden ter wereld. De stad kent ongeveer 23 miljoen inwoners en het contrast tussen arm en rijk is erg groot. Toch is het een hele mooie stad met veel cultuur. Je kunt genieten van enorme, moderne wolkenkrabbers, terwijl ernaast ruïnes van Azteken staan of prachtige Spaans-Koloniale paleizen. Het reusachtige plein, Zócalo is het centrum van de stad. Op dit plein kun onder andere de 16e-eeuwse Palacio Nacional en Catedral Metropolitana vinden. Al met al genoeg dingen om te zien waardoor Mexico Stad zeker een bezienswaardigheid binnen Mexico is die je moet hebben bezocht.