5 leuke binnenactiviteiten voor kinderen

De hele wereld is inmiddels gewend geraakt aan de nieuwe situatie van Covid en helaas de gevolgen hiervan. Hartstikke fijn om quality time met je kids door te brengen, maar laten we eerlijk zijn: het was even wennen. Van allerlei leuke buitenactiviteiten moesten we opeens binnenactiviteiten voor kinderen bedenken. Wij helpen je hierbij! Wij hebben 5 leuke binnenactiviteiten voor kinderen op een rijtje gezet!

Haal de innerlijke interieurdesigner naar boven!

De eerste tip als binnenactiviteit om te doen met je kinderen is: richt samen met je kids het huis en de kinderkamers opnieuw in. We zitten nu veel meer thuis dan normaal, dan is het wel zo fijn als je helemaal comfortabel voelt thuis. Daarnaast kunnen wij ons goed voorstellen dat je inmiddels je huis zo veel hebt gezien, dat je wel even toe bent aan iets anders. Dit kan al simpel en budget vriendelijk, voor inspiratie is Pinterest een goed medium. Denk bijvoorbeeld aan de kasten die je kunt voorzien van een nieuwe handgreep of aan simpelweg het een en ander verplaatsen. Dit kan vaak al wonderen doen! En nog eens leuk voor de kinderen. Zo krijgen zij het gevoel echt verantwoordelijk te zijn voor hun kamers.

Nog meer leuke binnenactiviteiten voor kinderen: een kokkerel dag!

Probeer met je kids wereldse recepten uit! Baksels, gerechten of heerlijke drankjes. Leuk en leerzaam, twee vliegen in een klap. Misschien kunnen ze zelfs over een paar jaar de maaltijden voor jou bereiden 😉 Laat er nou net een recept voor lekker Marokkaans muntthee klaarstaan! Deze vind je hier.
kinderactiviteiten binnen koken

Een 80’s knalfuif!

Pak je oude CD’s uit de kast of zet je Spotify aan met de leukste 80’s hitjes. Pak de kids bij hun handjes en let the dance battle begin! Deze binnenactiviteit voor kinderen zorgt in ieder geval voor genoeg beweging en leert je kids kennismaken met echt goede muziek.

De wereld ontdekken vanuit huis!

Met kids is het niet altijd gemakkelijk om te reizen. Covid helpt hier al helemaal niet bij. Wil je je kinderen toch iets bijbrengen over de wereld en haar verschillende culturen? Met Unbox The World ontdekken je kids met hun box een nieuw land. Hoe? In de box vind je alle ingrediënten voor een geslaagde middag binnenactiviteit voor je kinderen: een leesboekje, recepten en ingrediënten, knutselwerkje,  snackjes en meer! Zo kun je met deze binnenactiviteit voor kinderen ook zelf je even wanen in een warm land. Je krijgt nu 50% korting op je eerste proefbox!

Binnenactiviteit kinderen lezen

Spannende speurtocht thuis

Last but not least in dit rijtje van leuke binnenactiviteiten voor kinderen; organiseer een spannende speurtocht voor thuis! Dit is misschien wel een van onze favorieten uit het rijtje. Hoe organiseer je dit? Laat overal cryptische briefjes en notities achter en laat deze leiden naar een verstopte trofee. Gegarandeerd dat dit zorgt voor wat leuke strijdlust!

Dit zijn wat snelle inspiratie tips voor leuke binnenactiviteiten voor kinderen. Er zijn natuurlijk nog talloze andere activiteiten om binnen te doen. Heb jij nog leuke tips? Deel ze in de reacties en wij voegen ze toe aan dit mooie rijtje van binnenactiviteiten voor kinderen. Welke tip spreekt jullie het meest aan?