De wereldpopulatie begint steeds sneller te stijgen. Hierdoor wordt de aarde steeds meer bezet door gebouwen en allerlei andere menselijke creaties. Dit gaat vaak ten koste van moedernatuur. En ondanks dat ook deze menselijke creaties ons soms versteld doen staan van wat er allemaal mogelijk is. Zijn er een aantal prachtige natuurverschijnselen die nog veel indrukwekkender zijn en waar geen menselijke creatie tegen op kan boxen. Daarom kun je hier 5 prachtige natuurverschijnselen ontdekken die je ooit een keer in je leven gezien moet hebben. 

Natuurverschijnsel:
de Niagara watervallen

Één van de 5 prachtige natuurverschijnselen die je gezien moet hebben zijn de Niagara watervallen. Dit prachtige natuurverschijnsel bevindt zich op de grens tussen Amerika en Canada in gelijknamige steden Niagara Falls. Het prachtige natuurverschijnsel bestaat uit drie watervallen genaamd de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Ondanks dat het niet de hoogste watervallen zijn, namelijk gemiddeld zo’n 60 meter, is het door zijn breedte wel een enorm spektakel. Je kan er als toerist genoeg plekken vinden om dit prachtige natuurverschijnsel te bekijken en je kunt er zelfs met een boot naar toe varen. Laat deze kans dan ook zeker niet liggen.

natuurverschijnsel niagara watervallen
natuurverschijnsel noorderlicht

Het Noorderlicht

Misschien wel de meest indrukwekkende  natuurverschijnsel: het noorderlicht. Het noorderlicht is maar op een paar plekken ter wereld te zien. Het wordt ook wel aurora borealis genoemd en bij veel mensen staat dit prachtige natuurverschijnsel hoog op de bucket list. Om het Noorderlicht te kunnen waarnemen, kun je beste in de wintermaanden afreizen naar de Scandinavische landen Noorwegen, Finland en Zweden. Of ga naar Ijsland od Canada. Hoe dit prachtige natuurverschijnsel ontstaat, is lastig uit te leggen. 

Ben je hier toch nieuwsgierig naar, bekijk dan de video op de deze website.

Of ben je benieuwd naar Zweden? Met Unbox The World editie Zweden ontdekken je kids alles over dit avontuurlijke land, ook het Noorderlicht!

Nog een bijzonder natuurverschijnsel:
Kilauea vulkaan (Hawai)

Het eiland Hawaï is op zich zelf al een belevenis waar je u tegen zegt. Als je er dan toevallig toch al bent, vergeet dan niet het prachtige natuurverschijnsel, de Kilauea vulkaan. Het is van de actiefste vulkanen ter wereld en wordt daarom ook veel bezocht door toeristen. De vulkaan doet zijn naam eer aan, Kilauea, betekent namelijk ‘spuwen’. Dit slaat dus terug op het vele lava wat deze vulkaan produceert. De vulkaan ligt vlak aan de zee, waar het lava dus in aanraking komt met het water en dus gaat stollen. Dit prachtige natuurverschijnsel levert daarom hele mooie beelden op.

natuurverschijnsel kīlauea vulkaan
natuurverschijnsel rocky mountains

Het prachtige natuurverschijnsel: de
Rocky Mountains (Amerika)

Het prachtige natuurverschijnsel, de Rocky Mountains, kun je terugvinden in Amerika. Het is niet lastig om de gebergte te vinden, want het gebergte heeft maar liefst een lengte van 3000 kilometer. Door erosie van water en gletsjers is het gebergte door de jaren heen gevormd tot diepe valleien en steile bergtoppen. De hoogste top is de Mount Elbert in Colorado met een hoogte van 4401 meter. De Rocky Mountains zijn een grote trekpleister voor Amerika, want mensen over de hele wereld komen hier naar toe om te wandelen, kamperen, berg te beklimmen, vissen, jagen en om te skiën. Voor ieder wat wils. 

 

 

 

Last but not least, de geiser van Ijsland

Als je dan toch naar IJsland afreist om het noorderlicht te bekijken, dan kun je meteen doorreizen naar de beroemde geisers van IJsland. Een geiser is een door aardwarmte verwarmde heetwaterbron, die op min of meer gezette tijden een mengsel van heet water en stoom de lucht in spuwt. Het is een vulkanisch natuurverschijnsel. De actiefste geiser heet Strokkur en spuwt om de 4 tot 8 minuten een waterstraal omhoog van wel 30 meter! Een aantal meter verderop ligt de geiser genaamd Geysir. Van deze naam is het woord geiser afkomstig. Geysir is weer afgeleid van he IJslandse woord aô gjósa, wat spuiten of borrelen betekent. IJsland is dus echt een land om prachtige natuurverschijnselen te aanschouwen. Twee van deze lijst kun je daar al bekijken en er zijn ook vulkanen. Kortom, een land dat alles te bieden heeft.

natuurverschijnselen ijsland geiser

Welk natuurverschijnsel vinden jullie het meest indrukwekkend en welke zou je zelf willen bezoeken?

  • Niagara watervallen
  • Natuurverschijnsel het Noorderlicht
  • Kilauea vulkaan
  • Rocky mountains
  • Geiser van Ijsland


Met kinderen is het niet altijd even gemakkelijk om te reizen om de wereld te ontdekken. Met Unbox The World hoef je gelukkig niet de deur uit om de wereld te ontdekken. Elke twee maanden ontvang je een avontuurlijke themabox waarin een nieuw centraal staat. Door te lezen, koken, proeven, knutselen en te doen leren je kids alles over het land en diens cultuur. Probeer nu zelf een box uit met 20% korting vanaf €19,96.