Kinderen zijn vanuit zich zelf nieuwsgierig en houden van ontdekken. Kinderen leren over andere landen en culturen is dan ook belangrijk, maar helaas is het met kinderen niet altijd even gemakkelijk om te reizen. Gelukkig zijn er genoeg interessante kinderboeken over landen en culturen. Zo kunnen kinderen toch de wereld ontdekken! Wij hebben voor jullie 5 interessante kinderboeken over landen en culturen op een rijtje gezet!

Maak kennis met de smaken van de wereld

Eten vormt een belangrijk onderdeel van een cultuur, van eetgewoonten tot de recepten. Wil je je kids kennis laten maken met verschillende wereldkeukens? 

Ontdek met ‘Eten in de wereld‘, geschreven door Reina Ollivier, alles over de gewoontes en feitjes over eten van over de wereld. Wat eten kinderen in andere landen? Waar komt het eten dat wij eten vandaan? Wat aten opa en oma? Al deze vragen worden beantwoord in dit boek. Begint je maag al te knorren?

eten in wereld kinderboeken landen culturen

Nummer twee op onze lijst: ontdek de wereld thuis

Wil je met je kinderen alles ontdekken over een land en haar cultuur? Dan is Unbox The World onze gouden tip. Niet alleen heeft Unbox The World leerzame boekjes over landen en culturen, maar zij maken de ‘reis’ compleet: met Unbox The World ontdekken kinderen namelijk 1 land en haar cultuur door te lezen, knutselen, koken, proeven en leren! Hoe? Elke twee maanden komt er een nieuwe box uit over een bepaald themaland. In deze box vind je kind alles terug om dat land te ontdekken: 

  • Een leesboekje
  • recepten en bijhorende ingrediënten
  • souvenirs
  • knutselwerk
  • snacks en meer!

Zo ontdekken kids vanuit thuis de wereld. Meer dan alleen een interessante kinderboek over landen en culturen 😉

Kinderboek over landen en culturen:

Dit boek is zeker ook een aanrader, vooral als je kinderen in multiculturele klassen zitten. ‘Jouw kleur, mijn kleur‘, geschreven door Mylo Freeman, gaat over Tasja die voor het eerst naar school gaat. In haar klas zitten kinderen van verschillende afkomsten. Samen met haar ontdekken je kinderen waar haar klasgenootjes vandaan komen. Terecht een plekje  in het rijtje van interessante kinderboeken over landen en culturen, toch?

jouw-kleur-mijn kleur boek cultuur land

Kinderen van de wereld

50 jonge mensen, waaronder kinderen, die echt een verschil maken en de wereld op zijn kop hebben gezet. Niet per se passend in de categorie ‘kinderboeken over landen en culturen’, maar zeker een aanrader. Waarom? Zo maken je kids kennis met inspirerende kinderen van over de hele wereld. Zij hebben allemaal een steentje bijgedragen aan een betere wereld! Wereldkinderen van Tom Adams bevat kinderen als:

  • Greta Thunberg
  • Malala Yousafzai 
  •  Mozart
  • en nog 47 andere hele interessante kinderen!

Benieuwd? Hier te bestellen. 

wereldkinderen kinderboeken landen culturen

Welcome to our world

Last, but not least in het rijtje 5 interessante kinderboeken over landen en culturen: Welcome to our world, geschreven door Moira Butterfield. Je kids maken kennis met andere kinderen over de wereld. Alles komt naar voren: wat eten andere kinderen, hoe wonen zij, waar wonen zij en wat voor kleding dragen zij? Dit en meer ontdekken je kids. Hoe verschillend deze kinderen ook zijn, toch hebben ze allemaal dingen met elkaar gemeen 🙂 

welcome-to-our world kinderboeken culturen landen

Wil je naast deze interessante kinderboeken over landen en culturen meer ontdekken met je kids over de wereld? Probeer Unbox The World uit met 20% korting op je box, nu voor €19,96! Schermvrije dagactiviteiten om met je kids een nieuw land te ontdekken! Zo heb je quality time én een educatieve activiteit in 1. Kies uit Japan, Marokko, Zweden of meer! In de box vind je een leesboekje, heerlijke recepten met bijhorende ingrediënten, knutselwerk en benodigdheden, souvenir, snacks en nog veel meer, alles om een land van top tot teen te ontdekken!