10 leuke weetjes over de wereld

Wij van Unbox The World houden ervan om nieuwe dingen te leren over de wereld. Het is dan ook ons doel om zoveel mogelijk over de wereld te leren aan jou en je kids! Vandaag zal dit niet zijn in de vorm van een themabox, maar in de vorm van leuke feitjes. Wij nodigen je graag uit om verder te lezen en 10 leuke weetjes over de wereld te leren!

leuke feitjes wereld azie

Good to know: de algemene feitjes

Laten we starten met wat algemene, maar leuke feitjes over de wereld die handig zijn om te weten. Wie weet komen ze ooit nog van pas tijdens een pub quiz!

  • Wist je dat ongeveer 60% van alle mensen in Azië woont? In het continent Azië wonen meer mensen dan in Europa, Afrika, Australië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Antarctica bij elkaar!
  • De wereld kent 196 landen, waarvan er zich 51 in Europa bevinden
  • Als de wereld uit alleen land bestaand en je wilt een rondje lopen, dan doe je er zo’n 1300 uur over. Die 10.000 stappen challenge heb je zo wel in de pocket.
  • Wist je dat het grootste land (Rusland) ongeveer 38 miljoen keer zo groot is als het kleinste land ter wereld (Vaticaanstad)?

 

Wist je dat?

  • Wist je dat er 8 miljoen mensen met de Armeense nationaliteit buiten Armenië wonen en er 3 miljoen Armeniërs in Armenië wonen? 73% van de Armeniërs is woonachtig in een ander land!
  • De warmste plek op aarde is ‘Dallol’ in Ethiopië. Het is hier gemiddeld 34,4 graden. Als je iemand kent die altijd klaagt over het weer, kan je hem of haar misschien een ticket naar Ethiopië cadeau doen!
  • Houd je van een lekker drankje op zijn tijd? Wij raden je dan aan om niet naar de Verenigde Arabische Emiraten op vakantie te gaan. Het kost hier gemiddeld 9,00 euro voor een biertje en is hiermee het duurste land qua bierprijzen. Wel, als je openstaat om prachtige culturen te ontdekken. 
  • Het land dat niet mag ontbreken in het rijtje tussen leuke feitjes over de wereld is India: op het ticket na, is India een ideaal land als je een budget vakantie wilt. Je kan hier voor 2 euro en 30 cent een kilo bananen, een kilo aardappelen, een liter melk en een doosje met 12 eieren kopen. Leef je uit!
  • Wist je dat er een bloedwaterval bestaat? In Antarctica is er een waterval met stromend rood water. Maak je niet druk, dit is geen echt bloed natuurlijk! Het water is voor het uitstromen nog nooit blootgesteld geweest aan zuurstof en heeft een hoog gehalte ijzer en microben. Dit is de reden voor de rode kleur. 

 

leuk feitje over nederland

Last but not least

Laten we de 10 leuke weetjes over de wereld afsluiten met een leuk en interessant weetje over ons eigen kleine kikkerlandje. Nederland heeft de langste mensen van de wereld! De gemiddelde Nederlandse man heeft een lengte van 182 cm. De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft een lengte van 167,5 cm. De gemiddelde man (van de hele wereld) heeft een lengte van 174 cm. De gemiddelde vrouw heeft een lengte van 167 cm. Steken we dan toch mooi met kop en schouders boven uit.

Laat ons vooral even weten wat jou het meeste verbaast! Wij zijn altijd nieuwsgierig naar leuke weetjes over de wereld; wie weet zie je jouw weetje wel verschijnen in een volgend blog ;). Over de wereld gesproken. Ben je nog op zoek naar vakantie inspiratie? Wij hebben een onvergetelijke reis naar Marokko samengesteld